Trykket på leasingbiler har aldri vært større men det er viktig at du tenker deg nøye om når du skal bestemme deg for hvilken type bil du skal lease.

I mai kommer det reviderte budsjettet til regjeringen og der vil det komme frem en overhaling av bilutgiftene og kort fortalt er det én ting å merke seg der: miljøet vil være vinneren. Dette vil naturligvis ha innvirkning på hvilken bil du bør velge, og det sier seg selv at det nok kommer til å bli mer kostbart å eie biler som går på fossilt drivstoff.

Vi vet allerede nå at det planlegges markante økninger i avgifter for dieselbiler som skal inn i Oslo-gryta, og dette er det så absolutt verdt å merke seg. Hvis du skal pendle daglig til og fra Oslo i forbindelse med jobb vil det blir betydelig mer kostbart å benytte seg av en bil med fossilt drivstoff enn f.eks. en elbil. Er man ute etter å spare penger på pendlingen vil dette være svært viktig.

Bilbransjen ser også en klar dreining allerede før regjeringen har kommet på banen med revidert budsjett, og folk synes å være klare over at det er nye tider i vente når det kommer til innkjøp av bil. Det er derfor ingen tvil om at mer miljøvennlige alternativer vil kunne få et stort oppsving når vi skal gjøre opp 2015, mens de mer tradisjonelle bilene som er drevet av fossilt brennstoff nok vil merke en nedgang – i hvert fall i byene.

Så hvilket behov du har når du skal lease vil nok være avhengig av hvor i landet du bor, men som sagt vil det bli slik at miljøvennlige biler vil få langt lavere kostnader hvis man sammenligner med biler som går på fossilt brennstoff. Er man fremtidsrettet og tenker miljø og økonomi vil det nok være smart å velge en bil innenfor denne kategorien.