Hvis du befinner deg i en situasjon hvor du faktisk har evne til å betjene et lån samt at du kan tilby sikkerhet i en bolig eller hytte, så er det faktisk mulig å få hendene i et lån og refinansiering selv når du har betalingsanmerkning. Det finnes flere aktører som har spesialisert seg på akkurat dette, og at en slik tjeneste tilbys er naturligvis positivt for dem det gjelder!

Man er imidlertid ikke garantert å få lån selv om man innfrir disse kravene, men man vil uansett bli vurdert på en seriøs og grundig måte og man vil få hele situasjonen sin nøye sjekket ut.

Når det gjelder betalingsanmerkninger så er det to ting som vil påvirke den rentesatsen som du kan tilbys: antallet anmerkninger samt hvor gamle de er. Det er vanlig at det følges en individuell fastsettelse av renten, og dette innebærer at rentene vil variere alt etter hvilken belåningsgrad du har på boligen/hytten, samt den generelle økonomiske situasjonen du befinner deg i.

Tilbudet er veldig nyttig rett og slett fordi det i dag faktisk er ganske ‘lett’ å havne bakpå rent økonomisk, og for mange som befinner seg i den situasjonen så kan både kredittkort og forbrukslån med høy rente være en redning på kort sikt. Dette er imidlertid uheldig ettersom det ene gjerne tar det andre, og før man vet ordet av det er regningene dine sendt til inkasso og med ett så har man en kreditthistorie som inneholder betalingsanmerkninger – og da fremstår man rett og slett som en betaler av dårlig format noe som igjen fører til at man kan vinke farvel til både boliglån i refinansiering i vanlige banker.

Bankene som tilbyr lån med betalingsanmerkning tar naturligvis en større risiko og derfor vil rentene være noe høyere, men disse bankene hjelper mange tusen mennesker i året med refinansiering av kredittkortgjeld og forbrukslån – selv om de har slike anmerkninger. Fokuset er flytter fra et historisk perspektiv til betalingsevnen i fremtiden. Det som ligger bak er dermed vektlagt mindre, og har man råd til å betale både renter og avgifter er altså muligheten til stede for at man kan få lån.

Som sagt: kan du stille med en sikkerhet i bunn så kan du få en ny sjanse, selv om ingen garantier gis. Du er imidlertid garantert at din situasjon vurderes både seriøst og grundig, som nevnt.