I dagens samfunn har veldig mange mennesker mye å stri med, og det er ingen tvil om at utfordringene står på rekke og rad for de yngre av oss.

Kulturen omgir oss alle til enhver tid og vi er på et aller annet vis nødt til å forholde oss til den. For de som ikke har et skikkelig filter kan denne utfordringen bli i største laget, og spesielt er det de unge menneskene som kan slite med dette.

Kort og godt handler det om hvordan man lever et liv og hvordan man ikke skal bli en fange i sitt eget. Hva er det egentlig vi tenker på da? Jo, det vi tenker på er spesielt den fremadstormende populærkulturformen som tv-seriene har blitt. Tilgjengeligheten av slike serier har blitt meget stor i løpet av de siste årene og det er selvsagt strømmetjenestene som har ført til dette. Gjennom Netflix, Viaplay, HBO og mange flere har tilbudet blitt så stort at det nærmest er umulig for den vanlige tv-seeren å holde oversikten – og langt mindre lett for unge mennesker.

I praksis har dette ført til at antallet serier de følger med på har blitt så mange at dette er i ferd med å overta det daglige livet deres. Mange isolerer seg, faktisk, og blir sittende inne og se på handlinger fra en hel rekke serier som omhandler alle slags tenkelige og utenkelige temaer. Vet er zombier, varulver, kjærlighetsserier og gudene vet hva, og det er nesten umulig for dem å stoppe å suge til seg alt de kan finne.

Da er det faktisk slik at man som foreldre må ta noen kraftige tak, og da er grepene man kan gjøre enkle: avslutt abonnementene straks, eller bytt passord slik at de unge får seg noen fortjente pauser. Kanskje kan en fritidsaktivitet være på sin plass?

Det er i alle fall viktig at man gir dem en ballast i så måte slik at de får vite at livet ikke handler om å se på tv-serier, men at livet handler om å leve og være i et sosialt samspill med andre mennesker.

Og ja: populærkulturen har så definitivt sin rolle i våre liv og kan være både engasjerende og berikende, men den skal aldri overta våre liv.