I dag hadde Kjetil Jansrud en stor mulighet til å spise innpå og til og med gå forbi østerriske Marcel Hirscher i sammendraget i verdenscupen, men god kjøring fra konkurrenten førte til at Jansrud kun tok inn rundt 30 poeng på sammenlagtfavoritten.

NRKs kommentator stusset over resultatene og mente at det nok var svært få som hadde trodd at Hirscher skulle bli beste østerriker i denne disiplinen, og la med det an en aldri så liten konspiratorisk tone. Snikksnakk om avtalt spill innan i det østerriske laget dukket dermed for opp, og det ble også raskt prat om de øvrige østerrikerne hadde kjørt dårlig for å hindre at Hirscher skulle tape terreng i kampen om sammenlagtseieren i verdenscupen i alpint.

Det er vel strengt tatt lite som tyder på det selv om resultatet i dag var veldig spesielt all den tid Harischer er spesialist i slalåm og storslalåm.

Den store gjeve kula som tilfaller sammenlagtvinneren av verdenscupen ser dermed ut til å glippe ut av hendene på nordmannen for atter en gang finne veien til Hirschers premieskap i Østerrike.

Det gjenstår fortsatt er par renn med det er i displiner for Hirscher er favoritten og det dermed lite trolig at Jansrud får løfte dette trofeet i år. Vi får bare krysse fingerene for en enda bedre sesong til neste år og at han da får selskap av Aksel Lund Svindal på i deres rasende tempo nedover utforløyper over hele verden!