Netthandelen stiger stadig og vil nok fortsette med akkurat det i uoverskuelig fremtid. Dette er det ingen tvil om og det betyr at mange nordmenn bruker sine kort når de skal gjøre opp for seg. Dessverre gjøres det en del feil, og dette er helt unødvendig ettersom nesten alle nettbutikker tilbyr muligheten til betaling med kredittkort.

Og ja, det er kredittkortet ‘fortreffeligheter’ vi skal ta opp i denne artikkelen og vi skal kort og enkelt forklare hvorfor dette er noe du skal benytte deg av.

Det handler altså om forskuddbetaling. Å forskuddsbetale for noe betyr at du betale for en vare før du har fått den ihende. Er ikke det rart? At det er noe man går med på? Sånn er det i alle fall og det vil være helt naturlig i og med at vi handler mye på nett. Å bruke kredittkortet er fantastisk i situasjoner som dette, og årsaken til det er helt åpenbar. Når du betale for en være før du har fått den har du jo egentlig ingen garanti for at du vil få den. Joda, de aller fleste nettbutikker er ærlige som sådan, og som oftest er det ikke noe problem.

Det er imidlertid i de tilfellene hvor det ikke er noen problemer at det er ekstrem ergelig å ha brukt sitt vanlige bankkort. Du har nemlig ekstremt trygg når du bruker kredittkort når du handler på nett. Du har da stor beskyttelse for svindel og konkurser, og dette er hovedpoenget med å bruke kortet til nettopp dette. Hvis et firma går konkurs før du har fått varen din sitter du igjen med et trekk på kontoen din og ingen varer. Da kan du vinke farvel til pengene hvis du har brukt ditt vanlige bankkort. Bruker du kredittkortet stiller det seg helt annerledes ettersom det er egne regler forbundet med det å handle på kreditt.

Du er rett og slett godt beskyttet, og det holder at du leverer inn et krav til leverandøren om å få pengene refundert. Får du ikke det henvender du deg til kredittkortselskapet og med et krav om å få dekket ditt tap – så enkelt er det!