Antallet hunder i Norge eksploderer og i 2012 anslo man at det fantes omkring 500.000 hunder i landet, men man erkjenner at tallet etter all sannsynlighet er langt større! For et vanvittig antall av våre firbeinte venner, og det er bare å håpe at alle disse lever et så godt liv som mulig, selv om vi vet at sannheten sannsynligvis er en langt annet.

Å ha en hund er et stort ansvar og like viktig som å ta vare på et menneske. Du kan kanskje være uenig i dette, men med all kunnskapen vi har om hunders følelser og sjelsliv er det ingen tvil om at disse skapningene føler på akkurat samme måte som det vi gjør, og jobben med å ta vare på dem er derfor ekstremt viktig!

Det høres kanskje dramatisk ut å sammenligne et menneske med et dyr, og jeg forstår selvsagt av mange kan reagere på det, men når du tenker deg om og hvis du selv har hund så er det naturligvis en viss logikk i det. Hunden er et levende vesen på lik linje med et menneske og som uten tvil har en høy intelligens. Dette vet man jo rett og slett ved å se på hundens kapasitet og hvordan hunden ter seg. Du har vel naturligvis opplevd den udelte gleden hunden føler når du kommer hjem fra arbeid eller etter at du har kommet hjem fra handling. Eller gleden hunden utviser når du tar den med ut på tur og slipper den løs i skog og mark!

Kom ikke til meg og si at hunden ikke har følelser, men så kan man jo naturligvis snakke om gradering av følelser – men dette gir ikke et menneske en rett til å behandle hunden dårligere enn menneskene i huset. De skal behandles annerledes, ja, men aldri på en måte som er dårlig eller grusom.