Lån

De fleste av oss ønsker å ta opp et lån. Vi alle ville nok tatt opp et billig forbrukslån om betingelsene er gode nok. Det er ingen av oss som egentlig har noe imot lån da alle gjerne vil gjøre noe. Standarden er jo at folk kjøper seg et sted å bo. Om man har lite eller mye penger ønsker vi oss fortsatt alle et sted å bo. Det er ingen forskjell på folk her. Religion og andre hensyn som kommer inn gjør ikke noe med dette ønsket om å få seg et sted å bo. Sånn sett er lån fint.

Det finnes andre lån som vi også liker, men ikke har like stort behov for. Kredittkortet er et slik type lån. Disse lånene er lån vi tar opp og lån vi bruker uten at vi egentlig trenger de. Vi blir fristet til å ta de opp og vi liker å ta de opp fordi disse lånene gir oss muligheten til å få goder som vi kanskje ikke ville fått om vi hadde gjort noe annet. Det betyr at kredittkort egentlig er noen luksuslån. Lån som man ikke trenger men som vi nyter godt av fordi vi kan.

Kredittsjekk

Når du søker på lån vil du måtte gå igjennom en kredittsjekk. Det er viktig at du består denne sjekken. Du må betale dine utestående regninger og du må passe på at du har orden i økonomien. Kredittsjekken er en gjennomgang av dine inntekter og lån. Det som er igjen av dette settes opp i mot dine kostander. Det bør være igjen penger etter dette.

Betalingsanmerkninger

Betalingsanmerkninger er det verste som kan skje deg når du søker lån. Har du en anmerkning så vil du slite med å få søknaden godkjent. Mest sannsynlig vil du ikke få din søknad godkjent. Her blir det viktig at du betaler anmerkninger når de kommer, eller helst unngå anmerkninger helt. Anmerkninger er et varsel som du får når du ikke har betalt din regning. Dette varselet blir dessverre også registrert andre steder slik at alle andre kan få tilgang til anmerkninger på deg. Sånn sett er det et siste skrik før banken eller andre kreditorer virkelig setter hardt mot hardt.

Unngå betalingsanmerkninger

Det er viktig å huske på at anmerkninger ikke bare kommer fra en bank fordi du ikke har betalt på lånet ditt eller fra en annen kreditor fordi du ikke har betalt regningen din. Skattemyndighetene og det offentlige krever også inn penger. Her blir det fort store konsekvenser når du ikke betaler i tide fordi staten venter ikke en dag ekstra. Vanlige kreditorer kan man ringe til å snakke med, mens staten kan man ikke snakke med. Da er det bare å betale. Driver du et enkeltmannsforetak og ikke betaler vil du få anmerkningen på selskapet samtidig som du får den på deg. Det er derfor ekstra viktig at du passer på.