Kjøpe Bitcoin

Kjøp Bitcoin 

Det første du må gjøre når du ønsker å kjøpe din første Bitcoin er å laste ned en lommebok. Når du har lommeboken installert i skyen, på din PC eller på mobilen kan du kjøre din første Bitcoin. Det er flere ting som kan være greit å huske på når du kjøper det nye gullet. Vi går igjennom et par ting som du bør ta med deg når du gjør en investering i Bitcoin eller kun ønsker å eie for å bruke senere, når du selv har lyst.  

En eller mindre 

Vi snakker ofte om kjøp av en Bitcoin eller at man bør kjøpe Bitcoin nå. Når vi snakker på denne måten virker det som vi anbefaler folk å kjøpe en hel Bitcoin eller mer. Det er ikke helt riktig da du også helt fint kan kjøpe mindre enn en Bitcoin. Det koster vel rundt 30-40.000 kroner å kjøpe en Bitcoin. Det er egentlig ganske mye og mange har ikke råd til å kjøpe Bitcoin for så mye penger. Bitcoin er heldigvis en mynt som tillater deg å handle mindre enn kun 1 enhet. Når du kjøper en Bitcoin så kan du kjøpe mindre enheter som: 0,1, 0,001 eller til og med 0,00000001. Det vil si at du kan krype helt ned på 1/10 av en Bitcoin. Det finnes med andre ord mange forskjellige Bitcoin som kan kjøpes og handles som ikke er en hel en, men heller i små fraksjoner av en hel en.  

Kostnad ved kjøp 

Når du kjøper en Bitcoin så kommer det til å komme en kostnad ved det å kjøpe en Bitcoin. Det er viktig at du husker dette. Du trenger ikke å legge på en liten «gevinst» til dem som gjør jobben med å passe på at din Bitcoin kommer til deg, men da vil nok din transaksjon gå fra deg etter noen dager. Det er dessverre slik at man kan prioritere de som betaler mer. Man kan med andre ord betale seg igjennom køen. Det er ikke optimalt, men det hjelper. Her snakker vi om andre måter som kan få din Bitcoin til å flytte seg på. Legger du på 1-5 kroner på din transaksjon så får du nok flyttet på Bitcoin innen 10-30 minutter. Legger du på mer så vil det bli mer sannsynlig at din går først. 

Alle betalingsmidler 

Når du kjøper Bitcoin på en side som formidler Bitcoin vil det ikke alltid være like lett å bruke et kredittkort fordi kredittkortet kan kansellere transaksjonen rett etter at den har skjedd. Mange velger derfor bort dette. Skal du kjøpe Bitcoin i Norge er det beste og det sikreste å gå til Bitway.no. Her kan du bruke alle de tjenester som vi er vant til i Norge, som Vipps, samtidig som du får tilgang til bruk av de vanlige kortene. Bruk det du kan hos Bitway.no. 

Se mer på Kjopebitcoin.org