Før eller siden kommer du i en situasjon hvor du vil oppleve at vaskemaskinen går i stykker, eller at stekeovnen trekker sitt siste pust, og har du da ikke en pengereserve stående er gode råd dyre. Hva gjør du da?

Løsningen for mange vil da være å finne et annet alternativ, og det vil i svært mange tilfeller dreie seg om et lite forbrukslån. Det mange da gjør samtidig er å ruste opp hele hvitevareparken, slik at man får oppgradert det til mer moderne løsninger som blant annet er mer miljøvennlig og mer økonomisk.

I en situasjon hvor du ender opp med å plutselig måtte investere penger i denne størrelsesorden betyr samtidig at du har det travelt! En vaskemaskin har man naturligvis bruk for omtrent hver dag, og dermed gjelder det å få tak i pengene raskt – og her er forbrukslånet uovertruffent. Søk om lånet og du har det på kontoen din senest dagen etterpå – det er faktisk helt glimrende i perioder hvor man har bruk for litt ekstra penger.

Det er vel en del varsellamper som begynner å blinke hos enkelte som leser dette, og jeg er helt enig: man skal være forsiktig med å ta opp lån som dette, men alternativet er da at man enten må klare seg uten vaskemaskin, eller at man bruker en såkalt handlekonto. Jeg tør påstå at en handlekonto vil være dyrere enn et vanlig forbrukslån, og det er i bunn og grunn alt det jeg har si om akkurat den saken.

Har man behov for penger så har man behov for penger. Med et frobrukslån får du en klar nedbetalingsplan i forhold til f.eks. et kredittkort hvor man bare er nødt til å betale et minimumsbeløp. Det er mange som benytter seg av denne muligheten og de ender dermed opp med å betale vel og lenge før de er kvitt kredittkortgjelden sin.

Har du behov for kjappe penger til for eksempel nye hvitevarer er det en grei måte å finansiere det med et forbrukslån med mindre du har oppsparte midler på kontoen din, hvilket er det aller beste.