Utsiktene til supersommer i Norge er vel ikke de aller beste hvis vi skal forsøke å være helt ærlige med oss selv, så da er egentlig spørsmålet: Hva gjør man? Biter seg i det og tar det som en mann/dame, eller man fikser seg et forbrukslån og rømmer til sydligere breddegrader?

Å ta det som en mann vil etter stor sannsynlighet innebære å lete frem ullundertøyet, hvis man i det hele tatt har pakket det bort. Det er å barrikadere seg innendørs og finne frem en tre-fire tv-serier som man kan se. Det innebærer å ta utepilsen på verandaen i boblejakke og topplue, og kanskje et par vanter på.

Er du heldig vil det kunne bli såpass til vær at du til og med får klippet plenen.

Å rømme til sydligere strøk virker langt mer spennende for de aller fleste ja, men så var det jo dette med de penga da. Jeg nevnte noe om forbrukslån her oppe i toppen, og jeg tipper det er en del som tyr til en liten nødløsning når det kommer til akkurat dette, og som heller tar den sure svie etter den søte kløe. Tanken på å tylle i seg en pina colada ved bassengkanten kan rett og slett bli for fristende, for ikke å snakke om en nydelig mikset mojito som sørger for å få stemningsleiet opp et lite hakk.

Ja, hva gjør man i regnet? Nå er man ikke lenger garantert godt være når man reiser på ferie til Sverige engang, slik som før i tiden. Nordlendingene har i årevis kjørt over grensen med sine telt og sine caravaner for å søke varmen i Bottenviken, men også de solrike dagene i nord-Sverige ser unektelig ut til å ha fått et skudd for baugen. Det er sannelig ikke lett å være nordmann lenger, og hvis du bor nord for polarsirkelen vet du trolig alt om nettopp det!