Spørsmålet i tittelen er i og for seg greit nok, men for deg som ikke vet hva en låneformidler er så skal vi forklare det for deg her i denne artikkelen.

En låneformidlers oppgave er enkelt og greit å skaffe sine kunder det aller beste lånet som de kan få, og i de aller fleste tilfeller dreier det seg om lån som gis uten sikkerhet.

Men okei; du vil ha et lån uten sikkerhet, og du vet at dette innebærer at du er klar over at et lån som dette vil gi deg høyere renter i motsetning til om du hadde søkt om et lån hvor du stilte eiendom eller eiendeler i pant.

En låneformidler er i så måte genialt å bruke, for der kan du gjøre følgende: du kan sende inn en søknad til låneformidleren og deretter lene deg tilbake og vente på resultatet. Det som skjer er at låneformidleren vil sende din søknad videre til en rekke banker og målet med dette er helt soleklart: det er å skaffe søkeren et så billig lån som mulig. Dette betyr at om du som lånesøker sørger for at et lån, som i utgangspunktet er kostbart, faktisk blir så billig som mulig.

Hvor billig det er vil være avhengig av en rekke faktorer: hvilken bank det er snakk om, hvilke krav banken har, hvordan din personlige økonomi er samt flere ting.

Når låneformidleren har fått inn svar på søknadene dine, så vil de deretter gi deg det tilbudet som har de aller beste vilkårene – og vips så har du skaffet deg et usikret lån som har de beste betingelsene som markedet kan tilby. Og det beste med det hele er at du slipper å gjøre den omfattende jobben med å sende søknaden til de forskjellige bankene – det er det låneformidleren som gjør på dine vegne – i tillegg er det helt gratis å bruke slike tjenester.