Visste du at det er både enkelt og billig å starte en egen bedrift i form av et AS? Og visste du at myndighetene også har gjort det langt enklere å drive når det kommer til selve regnskapet? Det har vært store endringer de siste årene og kort fortalt så har disse endringene gjort det langt mer attraktivt for flere å etablere sin egen bedrift, noe som selvsagt er positivt for gründer-veksten i Norge.

Arbeidsplasser, kreativitet og bedrifter er landet avhengig av for at vi skal få det til å gå rundt, og nå kan det se ut som at oljealderen for alvor har fått seg en knekk. Vi trenger flere bein å stå på i fremtiden og da er det viktig at det legges til rette for nye næringer i landet, og det første skrittet på veien er å gjøre det enkelt og rimelig å starte egen bedrift.

Som sagt har man gjort det billigere å etablere et AS som selskapsform og kravet om aksjekapital er senket til kun 30.000 kroner i motsetning til 100.000 som det var tidligere. Dette har ført til at inngangsbilletten til et AS og ryddige former har blitt overkommelig for selv den vanlige mannen i gata. Et innskudd på denne stlrrelsen kan man finansiere ved et forbrukslån på dagen om så, og dette sørger altså for at din nye bedrift bare er kort tid unna å være en realitet.

Man har tidligere også hatt revisjonsplikt på regnskapene til alle AS uansett størrelse, men dette har man etter hvert også gått bort fra. Nå er det kun de som omsetter over et visst beløp hvert år, samt de selskapene som har over et visst antall ansatte som er pliktig å levere inn et regnskap som er revidert av en godkjent revisor. Alt dette innebærer sparte kostnader, og som en superbonus vil man da heller ikke stå personlig ansvaret for eventuell gjeld som selskapet måtte ha.