Hva er det vi mennesker liker best av alt? Jo, det er rett og slett å bli guidet gjennom livet slik at vi kan ta de beste avgjørelsene som tenkes kan – og dette gjelder for alt mulig!

Hvis du tenker over det så er det i hvert fall et snev av sannhet i denne påstanden, selv om den naturligvis er satt litt på spissen. Åpne en hvilken som helst avis eller et hvilket som helst blad eller magasin, og du vil garantert bli teppebombet med tips og råd til hva du kan gjøre. Finn et billig forbrukslån i dag, slik baker du de beste brødene, få den beste renten nå, slik blir du kvitt rynkene, dette er den beste kaffen og så videre og så videre.

Du kjenner til dette, ikke sant? Jo, en god guide vet vi nordmenn å sette stor pris på og det er altså ingen manko på slike veiledende artikler her til lands. Hvorfor har det blitt slik? Hvorfor har avisene blitt gjort om til selvhjelpsguider? Hvorfor har bladene nærmest blitt til veilednings-manualer? Tja, det er vel fordi vi ikke ønsker å tenke så mye selv da, antar jeg? Vi er vel muligens på tur til å bli en flokk med sauer som bare løper etter bjellesauen, og når den setter retning så følger vi etter.

Det er kanskje litt hardt skrevet og det vet jeg naturligvis: gode råd er som kjent dyre, og det er selvsagt bra at vi får gode råd. Personlig mener jeg at dette med økonomi er noe av det viktigste vi står overfor i fremtiden, og at nordmenn flest har mye å lære på akkurat dette feltet. Vi har meget høye lån, meget lave renter, høy gjeldsgrad – og en sannsynlig renteoppgang i løpet av 5 år. Hvordan skal dét gå da?

Vi får vente og se og rett og slett klikke på en guide som kan hjelpe oss med akkurat dét!