Jeg liker å ta opp litt forskjellig her på min lille side, og i dag er det faktisk akkurat den jeg skal si noe om – altså den lille nettsiden min.

Hvordan har jeg laget den? Svar: det har jeg ikke – jeg bare skriver på den.

Og det er nettopp det jeg har lyst til å adressere, for der ute i den store verden sitter det en helg haug med mennesker som er så kreative og uegoistisk at det knapt burde være mulig. Kort fortalt: jeg bestemte meg for at jeg ville ha en liten nettside. EN side der hvor jeg kunne skrive litt forskjellige og ha full frihet til å gjøre det jeg ville. Altså… Facebook er greit altså, men det har jo sine helt klare begrensninger. Sånn er det jo bare, og jeg bruker heller FB til å dele de tingene jeg ønsker å dele.

Men tilbake til saken: jeg fant på et domenennavn, 120days.no, og dette valgte jeg av en helt personlig årsak, så akkuret dét får du nok lure videre på. Deretter vant jeg en hostingtjeneste hvor jeg registrerte mitt domene før jeg betalte for meg. En billig sak altså – det er faktisk overraskende billig å ha sin egen hjemmeside.

Jeg var forberedt på dette, skjønner du, og når jeg var ferdig med det formelle var det på tide å begynne å tenke på design. Så hva gjorde jeg: jo, en installasjon av WordPress ble løsningen. Denne publiseringsplattformen er helt gratis og kan installeres på ethvert nettsted. Dette var fort gjort og deretter kunne jeg logge meg inn på sidene mine – altså et backoffice (der hvor jeg skriver og publiserer fra, og gjør alt annet arbeid med sidene), og fortsette. Det som er så genialt med WordPress er at det finnes et uant antall gratis design som man kan bruke – helt gratis også det!

Og det er så enkelt, så enkelt… klikk ‘installer’ på det designet du liker og noen få sekunder etter så er det klart til bruk. Så å lage sine egne nettsider har faktisk aldri vært enklere enn det er i dag, og har du lyst: ja, så gjør det da!